over mij,

Van denken naar doen

Om nog even verder te gaan op die veranderdrang in mij. Deze zit toch ook voor een heel groot deel in mijn hoofd. Ik kan uren besteden aan het nadenken over hoe het zou moeten en wanneer dit dan zou moeten. Zo hadden we een tijdje geleden last van lekkage. De door waterschade ontstane vlekken leken voor mij de perfecte aanleiding om – als we dan toch al met verf ‘in de weer’ moeten – ook maar eens de slaapkamer te schilderen. De kleuren op de muren zijn nog van voor mijn tijd en het lijkt me leuk om dit huis meer van ons samen te maken. En om ervoor te zorgen dat het meer bij de rest van de woning past.

Maar ja, dan begint het pas.. Want welke kleur moet het dan worden? Inmiddels zijn we (lief en ik) samen naar de bouwmarkt geweest om kleurstaaltjes te kiezen. Dit is zowaar gelukt! Ware het niet dat de kleuren uiteenlopen van vergrijsde blauwtinten tot zoete roze kleurtjes. En nu ligt er dus al zo’n twee maanden een stapeltje kleurstaaltjes in een laadje in het kastje in de hal. De slaapkamer-verander-plannen spelen zich nu alleen nog in mijn hoofd af. Want wanneer moeten we dan gaan klussen? Veel weekenden vullen zich al met afspraken bij familie en vrienden en soms wil ik ook gewoon even lekker niksen. En niet te vergeten, welke kleur? Ik zie de slaapkamer dus nog niet zo snel veranderen. Uitstelgedrag slaat dus niet alleen toe bij het schrijven van artikelen. Zelfs als het gaat om mijn woon-hobby steekt het de kop op.

Dat uitstellen zit me de laatste tijd eerlijk gezegd wel een beetje in de weg. Ik pieker erover, maar weet het ook niet zo goed te doorbreken. In mijn werk nog geen last van, maar alle dingen ernaast kosten op de één of andere manier wat meer moeite. En dan neig ik dus tot uitstellen.

Heb jij daar ook wel eens last van? Ik weet wel dat het helpt om gewoon in actie te komen, maar soms is dat weten blijkbaar niet genoeg en denk ik er nog wat verder over na.