over niks, over werk,

Valse start

Vrijdag
Benauwd
24.6.2016
9:50-10:20
melk halen voor de koffie

Good luck to you all, and happy hunting!
(Signed Willy Wonka.)

Roald Dahl, Charlie and the Chocolate Factory

We zijn er weer! Vrijdagavond vlogen de teckel en ik terug naar huis en zaterdagochtend zat ik in een boekbind-masterclass. Twee dagen stuiterend van de inspiratie bezig geweest, nieuwe mensen ontmoet en vooral nieuwe dingen geleerd. Deze energie kwam bovenop de ‘nieuwe rondes, nieuwe kansen-power’ waarmee ik uit Noorwegen thuis was gekomen. Er bleken ineens andere mogelijkheden te zijn om een huis daar te kopen, ik heb een nieuw werk voor een tentoonstelling bedacht en een project waar we de afgelopen anderhalf jaar heel veel tijd en geld in hadden gestoken leek ineens te gaan bloeien. Dat het vruchten gaat afwerpen lijkt nu een stuk realistischer.

Dat ik maandag een gare aap was en alleen mijn tas heb uitgepakt en de was heb gedaan, vond ik niet heel raar. Dinsdag weer aan de slag! Op naar het atelier! Hei Ho! En dan ben je de hele dag alleen maar bezig met…. ik kan het me niet eens meer voor de geest halen. Gezemel. In ieder geval niet al die gave plannen die in mijn hoofd zaten. Woensdagochtend een bespreking, door naar het atelier om de jaarcijfers van 2015 uit te printen en vervolgens als een gek naar huis om nog snel een tropisch jurkje aan te trekken om naar een borrel te gaan. Op de desbetreffende borrel alleen met bekenden gepraat en niet met degene die ik voor netwerktechnische redenen wilde spreken. Wel een leuke flamingo op een stokje gescoord.

En dan is het al weer donderdag. Mijn website, die al geruime tijd onder de struisvogelproblematiek had geleden, was helaas niet afgekomen voor mijn vertrek naar Noorwegen. Nu heeft mijn ateliergenoot hetzelfde probleem, dus we gingen samen dit varkentje wassen. Gedeelde smart is halve smart. Woensdag was dit plan al jammerlijk mislukt, maar vandaag ging het dan toch echt gebeuren. Naja, de ochtend verdeden we aan koffie drinken met iemand die aan kwam waaien. Heel gezellig, maar minder productief. In de middag dan toch blokken aan die site. En natuurlijk wel vorderingen gemaakt, maar helaas kwam ook voornamelijk het besef van hoeveel werk er nog te doen is aan die rot site. De ‘work in progress’ disclaimer blijft er vrees ik nog een tijdje op staan.

Het is vrijdagochtend. Ik heb pijn in mijn hoofd, pijn in mijn buik en lood in mijn benen. En de melk voor de koffie is op. Om 9:09, als ik ontbeten en gedoucht op mijn bed klaar zit om nu dan toch echt naar het atelier te gaan, krijg ik een mail. De activiteit die de helft van mijn to do list van vandaag besloeg, wordt uitgesteld. De andere helft van mijn lijstje kan ik ook achter mijn laptop in bed doen. Ik ga nergens meer heen, behalve naar de supermarkt voor melk. Deze vliegende start is even neergestort.