over mij, over niks,

Valse doorstart

Donderdag
Regen, regen, regen
30.06.2016
15:12-16:10
Zeiknat regenen op de Zuiderpier van Harlingen.

“Is that it?” said Eeyore.
“Yes,” said Christopher Robin.
“Is that what we were looking for?”
“Yes,” said Pooh.
“Oh!” said Eeyore. “Well, anyhow–it didn’t rain,” he said.

 uit:
Winnie the Pooh
Chapter VIII
In Which Christopher Robin Leads An Expotition To The North Pole1

De valse start van vorige week sputtert nog een beetje door. Die ene stuurloze vrijdag herhaalt zich vrees ik een krappe week later en is zich nu zelfs aan het vermenigvuldigen. Ik raap mezelf op, maar stort ook weer neer. Afgelopen zaterdag haalde ik de verloren vrijdag in. Zondag had ik ‘weekend’, oftewel ik ruim het huis op en maak schoon. Maandag deed ik alle klusjes waar ik tegenop zag: mails, telefoontjes en ik ben weer naar de schaatstraining gegaan. Dinsdag stond ik om vijf uur op om de eerste bus over de Afsluitdijk te pakken, zodat ik op tijd ben voor een bijeenkomst in Harlingen. De hele dag ben ik daarmee op sjouw en ‘s avonds schuif ik nog aan bij een presentatie. Woensdag stortte ik weer in en nu is het donderdag. Ik zou gisteren alweer terug naar Amsterdam, maar ik wil niet. Ik wil niet. Ik wil helemaal niets.

Ik wil met de hond gaan wandelen over de Zuiderpier, maar ik heb de polaroidcamera niet meegenomen. Dat betekent dus dat ik kan geen foto kan maken voor dit artikel. En ik kan maar niet beslissen of het ‘OK’ is om dan deze keer gewoon een foto van mijn telefoon bij het stukje te zetten. Ik kan ook niet beslissen hoe ik mijn visitekaartjes wil maken. Ik kan niet beslissen hoe ik mijn ontwerpklussen op de website wil zetten. Ik wil dokter ‘House’ kijken op Netflix zodat mijn hoofd stil blijft staan en ik aan niets hoef te denken. Kennelijk ben ik de wijze les die ik Petra heb geleerd -over je neerleggen bij mislukte dagen- nu zelf even totaal verleerd.

Wandelen dan maar, op naar de Zuiderpier. Ik mail nog snel twee opzetten voor een Chapter Now stuk van deze week. Welke de beste is om nu af te maken kan ik ook al niet beslissen. Hopelijk kan Petra de knoop doorhakken. Het gaat steeds harder regenen. De boten die binnenkomen hebben moeite om het roer recht te houden als ze uit de sterke waddenstroming het gat van de haven binnenkomen. Best spectaculair om te zien. Petra hakt over de app de knoop voor me door en stuurt bemoedigende woorden en ideeën om verder mee te gaan. Hoe verder ik loop, hoe harder het gaat regenen en hoe leger en rustiger mijn hoofd wordt. Zeiknat gaan we worden, maar we zullen nu ook het einde van die pier halen! De regen smaakt zout in Harlingen. Stekker dribbelt ultiem genietend voor me uit en rolt in alle meeuwenpoep die hij tegenkomt. Dat regent er wel weer af. Terug in mijn moeders huis trek ik een geleende droge pyjamabroek aan, schenk een glaasje rode wijn in en met mijn voeten op het bureau typ ik dit stukje af. Morgen ga ik wel weer naar Amsterdam.

1 https://www.acc.umu.se/~coppelia/pooh/stories/ch8.html

20160630_154052