over mij,

Stroomversnelling

Actie, beweging, vooruitgang. Ik hou ervan. het hoeft echt niet altijd beter, meer en hoger, maar ik vind het wel zalig als ik het gevoel heb dat ik ergens naartoe werk. Dat ik onderweg ben en dat er een bepaalde cadans zit in mijn leven en mijn werk. De afgelopen tijd is het echter wel echt als een malle gegaan.

Ik vertelde al over die heerlijke snoepreisjes die op mijn pad kwamen. Eerst bijna drie weken keihard chillen (ok en zweten en van hot naar her hoppen) op Bali en daarna, slechts een aantal weken later, tien dagen naar New York. Dat klinkt allemaal best decadent vind ik zelf, maar ik praat het goed door te zeggen dat we de afgelopen jaren veel te weinig tijd hebben ingeruimd voor vakantie. En dat klopt ook. Nu hebben we het dubbel en dwars ingehaald. Al gold New York voor lief deels als werkreis, we hebben toch ook samen de stad kunnen verkennen. Voor ons beiden was het de eerste keer NYC en meteen werd al duidelijk dat het zeker niet de laatste keer zou zijn. Ik weet niet hoe vaak we “oh maar HIER wil ik wonen” hebben gegild, maar het is zeker niet meer op onze vier handen te tellen.

nyc

Het is zo’n vakantiebestemming waarvan iedereen zegt dat je er toch echt eens heen moet. Dat het zó overweldigend en fantastisch is. Dat het een stad is waar je verliefd op wordt en die je nooit meer loslaat. Met al deze -toch wel cliché- verhalen in ons achterhoofd vlogen we in westelijke richting. Enorm nieuwsgierig naar hetgeen ons te wachten stond, maar ook een beetje voorzichtig. Als iedereen er zo lyrisch over is, kan het alleen maar tegenvallen toch? Hier steekt toch die noordelijke nuchterheid weer de kop op. Toch overtrof het onze verwachtingen.

Het was nog fantastischer dan alle verhalen die we erover hadden gehoord. Alle dagen heb ik me verbaasd en verwonderd en boven alles vergaapt aan de kleurrijke mensen, oneindige straten, tot in de hemel reikende gebouwen en waanzinnige kunst. Dat New York voor veel mensen als de liefde van hun leven wordt beschouwd, makes sense. Lekker overdreven natuurlijk ook wel want zodra je weer in Amsterdam rondloopt, besef je de luxe van zo’n groot ‘dorp’. Rust, drukte, groen en water in een mooie mix en dat alles op fiets-/loopafstand. En ondanks drukke banen, ook nog tijd om te relaxen.

genius

Naast de letterlijke beweging -het continenthoppen (en stiekem ook een beetje meer broodnodige lichaamsbeweging)- zat ik het afgelopen halfjaar figuurlijk ook niet stil. Ik schoot eindelijk de kogel door de kerk en schreef me in bij de KvK. Op naar heel veel mooie tekst-/marcom klussen! En juist op dat soort momenten, wanneer je hebt besloten om een bepaalde weg in te slaan, blijkt een gek olifantenpaadje je naar een niet voorzien tussenstation te leiden. Nieuwsgierig als ik ben, nam ik dat paadje. Met als gevolg nóg meer actie, beweging en vooruitgang!

Ik moet er nu als de sodemieters voor zorgen dat mijn persoonlijke site naar behoren de lucht in is, dat we met Chapter Now de volgende fase ingaan en het nieuwe bedrijfsplan (vertel er binnenkort alles over) van lief en mij verder wordt uitgewerkt. Ik krijg er namelijk binnenkort een hele toffe parttime functie bij. Het sollicitatieproces liep bijna gelijktijdig met NYC. Maarrrr.. voor het zo ver is, kan ik al mijn tijd en energie gebruiken om bestaande losse eindjes aan elkaar te knopen en klussen af te maken. Wat kan het snel gaan! Ik word er blij van, van die onverwachte wendingen. Het is echt waar; wanneer je beweegt, maak je je klaar voor verandering.

Merk jij ook dat het zo werkt? Dat door het veranderen van gewoontes, patronen en routines er weer nieuwe kansen -waar je wellicht nooit aan had gedacht- op je pad verschijnen?