Lyske

Lyske
Redacteur

Lopen / Stekker de teckel / ZZP / Amsterdam / Kunst / Ontwerp / Ordenen / Analoog / Buitenspelen / Fotografie / Kantoorartikelen / Monnik

Walking is a subject that is always straying.¹

En: lopen is een onderwerp wat me blijft intrigeren. Het is iets wat ik graag doe en gebruik in mijn werk. Vandaar dat ik het ook hier op dit platform als kapstok gebruik. En omdat het een onderwerp is dat altijd afdwaalt, hoef je er niet bang voor te zijn dat ik het altijd over hetzelfde heb. Wel koppel ik ieder artikel aan een wandeling. De datum, tijd, afstand en foto (gemaakt tijdens de wandeling) beginnen het artikel.

De wandeling is een aanleiding om te gaan schrijven. Ik bedenk tijdens het lopen waar ik het over wil hebben en kom soms tijdens het lopen nog extra inspiratie tegen. Daardoor gaan mijn artikelen ook werkelijk overal over. Zoals bijvoorbeeld mijn plan om overhemden te laten maken en nooit meer te gaan winkelen voor kleding; over hoe ik m’n digitale wereld heb geordend en wellicht ook de analoge; de kracht van het analoge en de invloed die ‘tijd’ daarop heeft; het wandelen van A naar B met Stekker (in plaats van fietsen); de kunst van het niets doen; het uitzoeken van een nieuwe agenda en de vorderingen op mijn ‘huurhuizenjacht’.

Vanaf 2014 ben ik volledig als ZZP’er aan het werk. Vanuit mijn atelier in een oude nonnenschool bouw ik langzaamaan een praktijk waarin ik klussen doe als ontwerper en mijn eigen projecten opzet als kunstenaar. Een nieuwe richting daarin is het boekbinden, wat nu een basismedium voor mijn werk lijkt te worden. De strubbelingen als ZZP’er, het balanceren tussen geld verdienen en vrij werk maken, maar ook de uitdaging van ’s ochtends uit je bed komen als er niemand op je zit te wachten, spelen allemaal een rol in mijn bijdragen op Chapter Now. Belangrijk om te weten: Immer vergezeld door Stekker de teckel bewandel ik deze weg.

¹ Solnit, R. Wanderlust, A History of Walking. (London: Granta books, 2014) p. 8