Froukje

Froukje

Redacteur

Lezen / Onrust & rust / Keuzes / Dualiteit / Prikkels / Spullen / Twijfelaar / Crea / Zweef

Keuzes maken, iets wat ik al mijn hele leven lastig vind. Zwart – wit is niet zo aan mij besteed…ik houd van grijs (zo hebben mijn vriend en ik een heerlijke grijze bank). Van alles een beetje. Niet teveel uitsluiten. En toch heb ook ik mijn voorkeuren, behoeftes en neigingen. Als het er op aan komt. Maar als alles open ligt, kies dan maar eens een richting! Zo ook voor Chapter Now. Wat een klus om alleen al maar een introductie van mezelf te schrijven. (Oh nee, uitdaging zal ik het noemen.) Hoe omschrijf ik de zaken die mij bezighouden? Wat wil ik delen met anderen? Wat houd ik liever voor mezelf? Wat typeert mij het meest? Wat vind ik echt belangrijk?

Je raadt het al: Ik ben een twijfelaar (of zoeker?): studiekeuze, baan, woonplaats, hobby’s, mezelf. Veel tijd kan ik kwijt zijn met nadenken over hoe dingen moeten, hoe ik dingen (anders) zou willen en wat daar voor nodig is. Maar met wikken en wegen alleen kom je er niet, dat weet ik wel. Wat ik ook heb geleerd is: doen! Er op af, gewoon proberen. En als het goed is/voelt, weet je dat. Ga je er mee door of sla je een andere weg in. (Maar hoe weet je het zeker?)

Soms voelt het zo goed om echt een knoop door te hakken, een keuze te maken en daar –gewoon – voor te gaan. In plaats van je te laten meeslepen door wat zich voordoet en wat anderen van je willen of wat je anderen ziet doen. Zo belangrijk: Wat wil ik zelf? En waarom? Is dit (wel) mijn droombaan? Wil ik meer de creatieve kant op? Wil ik kinderen (en wat wil mijn vriend)? Wil ik blijven wonen waar ik woon (dorp vs. stad)? Ben ik tevreden met hoe het nu is (werk, relatie, interieur, uiterlijk)? Wil ik het toch anders?

Deze vraagstukken komen ruim aan bod in mijn schrijfsels. Ik schrijf over wat ik zoal uitprobeer om te ontspannen (van al dat denken en van mijn werk) en er achter te komen wat ik echt leuk/belangrijk vind. Zoals boeken die ik lees, cursussen/ workshops die ik volg, mensen die ik spreek/bevraag.