Now About

Het persoonlijkste werk- en ambitieplatform van Nederland.

Op Chapter Now lees je wekelijks nieuwe artikelen over werk, gezin, de dagelijkse verleidingen en over onszelf, maar bovenal over het hoog houden van al deze ‘ballen’.

 

Zo ontstond Chapter Now
Chapter Now is ontstaan uit de behoefte van een groep bevriende dertigers om oprecht meer met elkaar te delen. Online, want offline zijn we minder vaak in de gelegenheid om elkaar te ontmoeten dan we zouden willen. Naast onze overvloedige (social) mediaprikkels wilden we ook ruimte maken voor het verhaal achter een foto, het traject dat vooraf gaat aan een carrièremove of juist de nabeschouwing van kleine en grote, al dan niet ingrijpende, persoonlijke gebeurtenissen.

Begin 2016 was de aftrap van een intensieve samenwerking. Het bleek al snel dat –naast de behoefte om meer met elkaar te delen- er een zekere ondernemersgeest naar boven kwam. Het samenwerken werd een belangrijke pijler en misschien nog wel belangrijker van het daadwerkelijke eindresultaat. Al werd dat laatste zeker niet uit het oog verloren.

Eén van de doelstellingen werd dan ook het creëren van een persoonlijk online platform dat kenmerken draagt van een blog (en waarin tekst dominant is), maar zich onderscheidt door de onderlinge dialoog tussen de schrijvers, afwisselend is in schrijfstijl en waarbij de inhoud eerlijk is. Met deze ingrediënten wilden we, en daar streven we nog steeds naar, van lezers participanten maken. Inhoudelijk ging het steeds meer over werk en onze ambities. Over die voortdurende zoektocht naar een zinvolle werkinvulling en de balans met onze privébezigheden.

Want we zijn nieuwsgierig naar hoe andere dertigers het doen. Leef jij om te werken of werk je om te leven? Of krijg jij net zo’n jeuk van deze vraag als wij? Waar liggen de prioriteiten in jouw weekindeling, wie spelen er een belangrijke rol in je leven en (hoe) werk jij naar een bepaald toekomstbeeld toe? Wij zouden hier een boek over kunnen schrijven, of een omnibus, of nog beter: Een online platform. Zodat we onze strubbelingen, overwinningen, inzichten, geluksmomenten, gedachtespinsels en observaties kunnen delen met je, maar ook kunnen leren van jou.

De zoektocht van iedere auteur van Chapter Now is in ieder geval anders. Daarom kun je navigeren op auteur (AlettaFroukjeLyskePetra) of op thema. Op de homepage vind je natuurlijk altijd alle nieuwste artikelen. Voor de allesvreter en -weter.

Lees en deel!