over ons,

Keuzestress hoofdstuk 2365: Kies een vakantiebestemming

De zomer breekt aan en dat betekent voor veel mensen en ook voor mij en mijn lief: zomervakantie! Al aan het begin van het jaar zijn we gestart met brainstormen over mogelijke bestemmingen. Italië? Spanje? Portugal? Of toch Scandinavië? “Dit jaar eens niet naar Frankrijk hoor”, zeiden we tegen elkaar. De afgelopen twee zomers was dat namelijk al onze bestemming.

De vraag die nauw samenhangt met de bestemming, is wat we precies willen gaan doen. Op pad met de auto en kamperen in onze eigen tent? Of vliegen naar een warme bestemming en slapen in een meer luxe (tent)huisje? Keuzes te over. En laten we daar nou allebei niet zo goed in zijn: kiezen. Vooral als het gaat om zaken die niet enorm belangrijk zijn en ook niet echt mis kunnen gaan, blijkt het toch moeilijk om te kiezen. Want een vliegvakantie naar warme oorden is heerlijk, maar lekker op pad met de eigen auto is ook fijn.

Toen M een elektrische koelbox kreeg voor zijn verjaardag, waren we er uit. We gaan kamperen! Vorig jaar hadden we een mooie grote tent aangeschaft en de benodigde spullen zoals slaapzakken, matjes, stoeltjes, tafeltje en kookgerei zijn reeds allen aanwezig. De berging ligt eigenlijk gewoon vol met kampeerbenodigdheden. “Mooi dan zijn we daar uit.”

Tot ik een week later zwanger bleek te zijn. Is kamperen dan nog wel zo relaxed? Met steeds dikker wordende buik slapen op een dun zelfopblaasbaar matje? Nee. Hoewel iets in mij ook graag wil doen alsof er niets aan de hand is en gewoon door wil gaan met alles dat ik normaal gesproken ook doe. De tijd verstreek, de geplande vrije weken naderden steeds meer en nog steeds hadden we niets geboekt of gereserveerd. De tijd leek toch een beetje te gaan dringen, vooral als we zouden besluiten dat we liever in een huisje wilden bivakkeren.

Ineens gooiden we het over een andere boeg. “Laten we naar Denemarken gaan!” Dat is eens iets anders dan we normaal al doen en niet al te lang rijden met de auto. En laten ze in Scandinavië nou net de – in mijn ogen – mooiste spullen ontwerpen en maken en laten wij nou net na de vakantie echt aan de slag gaan met de babykamer.. Dus ik op zoek naar huisjes in het Deense land. Er bleken, tegen verwachting in, nog aardig wat huisjes beschikbaar op korte termijn. Maar waar ik de Denen net nog prees om hun smaak, liet deze toch wel wat te wensen over in de beschikbare huisjes die ik onder ogen kreeg. En mijn oog wil ook wat op vakantie. Vooral als de kans bestaat dat het slecht weer is en ik met een boek op de bank ‘moet’ hangen. Laat het dan alsjeblieft geen zwarte lederen bank zijn. Zo’n monster was namelijk een van de eerste dingen die ik het huis uit werkte toen ik bij mijn vriend ging wonen en zag ik liever niet ooit nog terug.

Vooral door de kans op minder mooi weer, werd de twijfelaar in mij toch weer wakker. Mijn enthousiasme werd minder en minder naarmate we langer op zoek waren naar vakantiehuisjes. Anders toch maar naar Italië? Of Zuid-Duitsland misschien? Ook in die regio’s hebben we enkele huisjes bekeken, maar ze leken me toch te warm of te saai. Na ruim twee uur speuren zei ik uiteindelijk voorzichtig: ”Als ik heel eerlijk ben, zou ik stiekem het liefst weer naar zo’n soort camping als vorig jaar gaan. Maar dan misschien in zo’n bestaande tent.” Dus wij toch weer naar die site. Welke locaties zijn er allemaal? En wat is een leuke regio? Uiteindelijk vonden we een camping in de buurt van Tours, slechts een kleine acht uur rijden. Wat voor accommodatie zullen we kiezen? Zo’n knusse tweepersoonstent met een echt matras? Kunnen we in elk geval goed slapen. Of toch iets luxer? Er bleek ook nog een ‘tenthuis’ beschikbaar, precies in de periode dat wij wilden gaan. Wat misschien nog wel het allerfijnste vooruit zicht is: met echte bedden, een douche en wc (ideaal voor mij die ’s nachts steeds vaker moet plassen) en een houtkacheltje! Nu is het aftellen geblazen en dan lekker naar La good old Douce France!