over mij, over ons,

Iets met structuur

Het lijkt me heerlijk. Structuur. Dat je weet wat je gaat eten bijvoorbeeld, de hele week. Geen in elkaar geflanste, ‘zoveelste keer hetzelfde maaltijden’ maar echt eten dat je dan op zondag uitzoekt met een kopje thee en een (zelfgebakken, uiteraard) taartje. Ik ken dus echt zo iemand, die dat doet. Ze heeft ook een kind, en een baan. Geweldig. Ze weet altijd wanneer iedereen jarig/uitgerekend/ongesteld (OK zo ver gaat het net niet) is. Ik vind het bewonderenswaardig. Nooit naar je panty’s hoeven zoeken. Niet vergeten of de rekening van het groentepakket nu al wel of niet betaald is. En dus vooral ook heel erg veel daadwerkelijk gedaan krijgen op een dag.

Helaas moet ik onder ogen zien dat dit voor mij niet weggelegd is. Toen Petra mij afgelopen zaterdag appte dat ik die dag rond het middaguur een deadline had, bedacht ik ineens dat ik het schema voor oplevering nog niet eens in de agenda had gezet. En die agenda.. Had ik die überhaupt wel mee naar het bliksembezoek die zelfde dag bij mijn ouders in Friesland?

Verjaardagen? Geen idee. Regelmatig vergeet ik afspraken, is mijn telefoon weer eens leeg terwijl ik hem toch echt nodig heb of sta ik zonder portemonnee in de supermarkt (dat laatste is vooral leuk als je met je kind en loopfiets al een half uur over de reis hebt gedaan haha). Soms ben ik bang dat het hopeloos is.

Toch maak ik stappen! Laats ruimde ik mijn hele kledingkast op en zag ik ineens hoeveel leuke jurkjes ik nog heb hangen. Ook begint ons huis, nu we er ongeveer een jaar wonen, steeds meer op een echt huis in plaats van een ‘verzamelplaats voor rommel’ te lijken. Tegelijkertijd blijft het trouwens ook wel een beetje knagen.. Ik wil het altijd netter, georganiseerder, beter. Maar ik besef ook dat het voor mij misschien beter werkt om toe te geven aan mijn zwakte.

Omdat ik niet altijd alles perfect georganiseerd hoef te hebben is er namelijk wel veel ruimte voor andere dingen. Voor het lekker doelloos door een parkje zwerven met die kleine. Om samen miertjes te bekijken en brandnetels te zoeken. Om af en toe mezelf een half uur (of een uur) op de bank te gunnen met mijn nieuwe favoriete serie (New Girl, love it) en een kop thee.

In de zoektocht naar het heilige midden pak ik zodra ik dit artikel heb verstuurd mijn agenda en ga ik het rooster overschrijven! (Of toch eerst New Girl..?)